menu

20150525_162201

Pieter-Jan, webmaster van Goedkope-Hosting.org

Hallo, welkom op mijn vergelijkingswebsite, Goedkope Hosting.org!

Al sinds 1998 schuim ik het web af, op zoek naar interessante sites, leuke weetjes, bezigheden, kennis… Een aantal jaar later (rond 2001)  begon ik ook te experimenteren met een eigen website. U kent het vast wel, een beetje ‘prutsen’ in Frontpage en vervolgens een old-skool amateuristische website online plaatsen.

Ondertussen, meer dan een decennia verder, heb ik al flink wat ervaring opgedaan. Ik maak m’n websites al lang niet meer met Frontpage of Dreamweaver, maar ik verkies handige CMS pakketten zoals WordPress, Drupal en Joomla. Ook qua hostingproviders heb ik al een flinke portie kennis opgedaan. Steeds met één veeleisend doel voor ogen ging ik op zoek naar de beste hostingprovider: ik wou een betrouwbare, goedkope hostingprovider, liefst een Belgisch of Nederlands bedrijf.

Gedurende mijn zoektocht heb ik verschillende hostingbedrijven getest, soms met succes, vaak met grote ontgoochelingen achteraf. Op deze site zou ik graag mijn ervaringen met je delen, opdat ook jij waar krijgt voor je geld!

Goedkope hosting

Onder goedkope hosting versta ik het volgende:

  • minder dan 50 EUR per jaar
  • zo weinig mogelijk verborgen kosten, zoals “prijzen exclusief BTW” en “opstartkosten” of “administratiekosten”
  • hosting voor normaal- en privé gebruik

Betrouwbare hosting

Wat ben je met goedkope hosting, als de provider niet betrouwbaar is? Uiteraard wil je niet elk jaar van hostingprovider veranderen. Daarom vind ik het belangrijk dat een provider tevens aan onderstaande voorwaarden voldoet:

  • Servers in Europa, bij voorkeur in Nederland of België
  • Hoge uptime
  • Een degelijke support
  • Waar voor uw geld: voldoende opslagruimte en maandelijks toegestaan verkeer

Rekening houdend met bovenstaande eigenschappen, heb ik op deze site mijn persoonlijke top 10 samengesteld. Kortom: als ik een website online wil plaatsen, dan doe ik dat steevast bij deze hostingproviders, omdat ze naar mijn inzien zowel goedkoop als betrouwbaar zijn. Elke hostingprovider heeft unieke eigenschappen. Deze heb ik neergeschreven in de verschillende verslagen. Het is uiteindelijk aan u om te beslissen welke hostingprovider het best aan uw wensen en noden voldoet.

Nog vragen? Neem dan gerust contact op. Meer info over mezelf en mijn activiteiten als internetmarketeer? Bekijk dan zeker ook eens mijn persoonlijke blog. Of voeg me toe aan je kringen op Google+!

Groeten en veel succes in uw zoektocht naar de goedkoopste hosting provider!

Pieter-Jan, webmaster van goedkope-hosting.org (sinds 2012)